ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Simeron-Logo

Τα χαρτάκια στριφτού Smoking εισάγονται και διατίθενται στην Ελλάδα από το 1996 από την εταιρεία Simeron.

 

Η Simeron, αντιπροσωπεύει επίσημα από το 2000 τον κορυφαίο Ισπανικό οίκο Miquel y Costas & Miquel S.A. (MCM) που από το 1879, παράγει εξαιρετικά  τσιγαρόχαρτα υψηλής ποιότητας και ανεπτυγμένης πρωτοποριακής τεχνολογίας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ειδικού ελαφρού τσιγαρόχαρτου στον κόσμο και ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες.

 

Το κοινό όραμα, η μεσογειακή κουλτούρα και ο αμοιβαίος επαγγελματισμός οδήγησαν τις δύο εταιρείες σε μία πολυετή και άκρως επιτυχημένη συνεργασία.

 

Η Simeron, αφουγκραζόμενη τα σημεία των καιρών, και απολαμβάνοντας την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού με στόχο να ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς connoisseurs, εισάγει στην Ελλάδα μια μεγάλη γκάμα τσιγαρόχαρτων Smoking καθώς και άλλων αξεσουάρ που εξυψώνουν την εμπειρία σε άλλα, ανώτερα επίπεδα. Επίσης, αντιπροσωπεύει και άλλες εξειδικευμένες μαρκες του οίκου Miquel y Costas & Miquel S.A. (MCM), όπως  Pure HempMantraSMKABADIE, καθώς και τις συλλογές Bob Marley και Smoking kukuxumusu.

 

Επίκεντρο της εταιρείας μας ... οι επιλεκτικοί πελάτες και οι απαιτήσεις τους!

 


Ο ΟΙΚΟΣ Miquel y Costas & Miquel (MCM)


Η Miquel y Costas & Miquel S.A. (MCM) είναι μια Ισπανική οικογενειακή εταιρεία της οποίας η ιστορία πηγαίνει πίσω στον 18ο αιώνα.

 

Miquel y Costas & Miquel history

1725

Η οικογένεια Miquel αρχίζει να παράγει χειροποίητο χαρτί.

 

Ξεκινάει η παραγωγή χαρτιού για στριφτό τσιγάρο.

1752

paper production

Poster-collection-woman-dark-hair

1820

Αποφασίζεται και πραγματοποιείται η εξειδίκευση της οικογενειακής εταιρείας στα τσιγαρόχαρτα.

 

Η οικογένεια Miquel y Costas αναδείχθηκε ως  κορυφαίος και πρωτοπόρος  παραγωγός τσιγαρόχαρτων στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

 

Οι αδελφοί Lorenzo, Antonio και Pau Miquel y Costas ενσωματώνονται στην οικογενειακή επιχείρηση Miquel y Costas Hermanos στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την βελτίωση της ποιότητας των χαρτιών τους, καθώς και στην αύξηση της αποδοτικότητας της διαδικασίας παραγωγής. Στα πλαίσια αυτά ένα νέο εργοστάσιο κατασκευάζεται στην περιοχή La Pobla de Claramunt και δημιουργείται το El Pino, το πρώτο τυποποιημένο χαρτάκι στριφτού και προπομπός των Smoking.

1879

El-pino-rolling-papers-Smoking

Miquel y Costas & Miquel

1901

Η οικογενειακή επιχείρηση χαρτιού, που υπήρχε και λειτουργούσε χωρίς διακοπή από το 1725, μετατρέπεται σε μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Έτσι δημιουργείται η Miquel y Costas & Miquel και η εταιρεία ξεκινά τις εξαγωγές.

 

Capellades, Barcelona: Ένα νέο εργοστάσιο δημιουργείται στην περιοχή Capellades και τα χαρτάκια στριφτού Smoking κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Ισπανική αγορά. Είναι τσιγαρόχαρτα υψηλών προδιαγραφών και  προορισμένα για να προσφέρουν μεγάλη απόλαυση αφού συνδυάστηκαν για την παραγωγή τους η εμπειρία, η παράδοση, η συνεχής έρευνα και η πιο εξελιγμένη τεχνολογία.

1929 Papel_de_Arroz_Smoking,_Miquel_y_Costas&Miquel(back)
Guernica

1936

-

1965

Ο Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος ξεσπά, επηρεάζοντας σημαντικά την παραγωγή και ανάπτυξη της MCM και αποδυναμώνοντας την εξαγωγική της δραστηριότητα. Τελικά η εταιρεία επουλώνει τις «πληγές» της, ανακτά τις χαμένες αγορές και μπαίνει δυναμικά σε νέες.

Η παραγωγή χαρτοπολτού από λινάρι προστίθεται στις εργασίες της εταιρείας.

1967 Tree-Free
Pure-Hemp-Leave-sm 1968

Ξεκινά η καλλιέργεια φυτειών κάνναβης. Η παραγωγή χαρτοπολτού κλωστικής κάνναβης σηματοδοτεί μια νέα εποχή.

Η εταιρία εισέρχεται με επιτυχία στο χρηματιστήριο αντλώντας πόρους για μελλοντική ανάπτυξη αλλά παραμένει παράλληλα μια οικογενειακή επιχείρηση με όνειρα και υψηλούς στόχους.

1979 logotipo
/images/xartaki-striftou-deluxe-medium 1998

Η MCM αρχίζει την παραγωγή των πρώτων στην ιστορία τυποποιημένων τσιγαρόχαρτων από κλωστική κάνναβη, με το όνομα Pure Hemp. Η οικογένεια Smoking μεγαλώνει δημιουργώντας μια από τις δημοφιλέστερες σειρές στα χαρτάκια στριφτού παγκοσμίως, τα Smoking DeLuxe.

Λανσάρεται το Smoking Brown, μια ρηξικέλευθη πρόταση εκλεπτυσμένου τσιγαρόχαρτου από ακατέργαστο χαρτοπολτό σε φυσικό χρώμα, χωρίς την πρόσμιξη χλωρίου.

2010 xartaki-striftou-akatergasto-kafe

Σήμερα

ο Οίκος

Miquel y Costas...

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ.

ΕΞΑΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ 5 ΗΠΕΙΡΟΥΣ.

ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

0 αντικείμενα
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις